اظهارنامه مالیاتی

اظهارنامه مالیاتی


اظهارنامه مالیاتی چیست؟

از گذشته تا به امروز ملت کشورهای مختلف هر ساله مبلغی تحت عنوان مالیات به دولت ها پرداخت می کردند. مقدار این مبلغ با توجه به ملاک های مختلفی برای افراد گوناگون متفاوت و متغیر بوده است. طی یک تعریف کامل و جامع می توان مالیات را به این صورت تعریف کرد که این مبلغ پرداختی طبق یک سال مالی از دارایی و درامد افراد مشخص و کسر می گردد. تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی بایستی این مبلغ را تا چند ماه بعد از پایان سال مالی و با تکمیل اظهارنامه مالیاتی (Tax returns) به دولت بپردازند.

تمامی شرکت های تجاری و غیرتجاری و تمامی افراد مشمول قوانین و مقررات مالیاتی هستند و بایستی میزان سود و زیان و درامد خود را به صورت جزئی تشریح کنند و اقدام به تکمیل اظهارنامه مالیاتی کنند تا دچار عواقب عدم پرداخت مالیات نشوند. قانون مالیات های مستقیم تمامی قوانین مربوط به پرداخت مالیات را مشخص کرده است و قانون گذار تمامی مواد قانونی این قانون را برای شفافیت بیشتر روند پرداخت مالیات با اظهارنامه های مالیاتی وضع کرده است.

مقدمات و مراحل تنظیم اظهارنامه مالیاتی

اظهارنامه مالیاتی از چندین سال گذشته تغییراتی پیدا کرده است و امروزه تکمیل اظهارنامه های مالیاتی به صورت الکترونیکی انجام می شود. برای تکمیل اظهارنامه مالیاتی بایستی به سایت سازمان امور مالیاتی مراجعه کرد و مراحل خواسته شده در سایت را به صورت قدم به قدم انجام داد. مدارک الزامی برای اظهارنامه های  مالیاتی الکترونیکی عبارتند از:

  1. رونوشت کارت ملی تمامی اعضای شرکت ها
  2. سند ملک شرکت و یا سایر اسناد مربوط به محل واقع شدن شرکت
  3. گواهی ترازنامه اشخاص
  4. تعیین مقدار کلی میزان درامد اشخاص
  5. تعیین میزان سود و ضرر اشخاص
  6. فرم های مرتبط با گردش حساب اشخاص
  7. قرارداد های صورت گرفته شرکت ها با سایر اشخاص

نکته مهم در این قسمت فعال بودن اینتاکد مالیاتی است که توسط دولت به تمامی اشخاص حقوقی اختصاص داده می شود تا اطلاعات کاملی از مشاغل موجود در جامعه داشته باشد. وجود اینتاکد مالیاتی برای تکمیل اظهارنامه مالیاتی ضروری است. همین طور مراحل و مدارک مورد نیاز برای ارسال اظهارنامه های مالیاتی با توجه به شرایط افراد و اشخاص ممکن است متفاوت باشد و چنانچه در این مورد به راهنمایی بیشتری دارید می توانید با کارشناسان ما ارتباط بگیرید.

مقدمات و مراحل تنظیم اظهارنامه مالیاتی
مقدمات و مراحل تنظیم اظهارنامه مالیاتی

مشمولین ارسال اظهارنامه مالیاتی

باب اول قانون مالیات های مستقیم و مواد یک و دو این قانون به تمامی مشمولین قانون مالیات های مستقیم وافرادی که بایستی اظهارنامه ارسال کنند و همین طور اشخاص معاف اشاره کرده است. طبق ماده یک قانون مذکور کلیه مشمولین مالیاتی عبارتند از:

  • کلیه مالکین اعم از اشخاص حقیقی یا حقوقی نسبت به اموال یا املاک خود واقع در ایران طبق مقررات باب دوم.
  • هر شخص حقیقی ایرانی مقیم ایران نسبت به کلیه درآمدهایی که در ایران یا خارج از ایران تحصیل می نماید.
  • هر شخص حقیقی ایرانی مقیم خارج از ایران نسبت به کلیه درآمدهایی که در ایران تحصیل می کند.
  • هر شخص حقوقی ایرانی نسبت به کلیه درآمدهایی که در ایران یا خارج از ایران تحصیل می نماید.
  • هر شخص غیر ایرانی( اعم از حقیقی یا حقوقی) نسبت به درآمدهایی که در ایران تحصیل می نماید. همچنین نسبت به درآمدهایی که بابت واگذاری امتیازات یا سایر حقوق خود و یا دادن تعلیمات و کمک های فنی و یا واگذاری فیلم های سینمایی(که به عنوان بها یا حق نمایش یا هر عنوان دیگر عاید آنها می گردد) از ایران تحصیل می کند.
مشمولین ارسال اظهارنامه مالیاتی
مشمولین ارسال اظهارنامه مالیاتی

انواع اظهارنامه مالیاتی

  • اظهارنامه عملکرد اشخاص
  • اظهارنامه توقف فعالیت شرکت و انحلال شرکت
  • اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده
  • اظهارنامه مالیات بر ارث سنگین
  • اظهارنامه املاک و اظهارنامه مشاغل مرتبط با اتومبیل
  • اظهارنامه نذر و هبه
  • اظهارنامه وقف

جهت کسب اطلاع در ارتباط با ثبت برند کلیک کنید.

نتیجه گیری

ارسال اظهارنامه مالیاتی با وجود تمامی اموزش ها و مطالبی که در طول این مقاله بیان شد. همچنان دارای ریزه کاری هایی است و به خصوص تکمیل و ارسال اظهارنامه های مالیاتی برای شرکت ها و موسسات خصوصی با دقت بیشتری باید انجام شود. اگر در ابتدای راه هستید و تجربه کافی ندارید.

یا زمان کافی برای انجام مراحل تکمیل و ارسال اظهرنامه مالیاتی ندارید می توانید با مجموعه ما ارتباط برقرار کنید. تا کارشناسان حقوقی خبره ما به ارائه نکات لازم و راهنمایی های تکمیلی بپردازند.

تکمیل مدارک مورد نیاز و انجام مراحل ارسال اظهارنامه مالیاتی در مجموعه ما توسط مشاورین و کارشناسانی انجام می شود که مدت طولانی در امور حقوقی به کسب دانش و تجربه پرداخته اند و در کوتاه ترین زمان ممکن قادر به انجام امور مالیاتی هستند.

سوالات متداول

  1. مودی مالیاتی به چه معنی است؟
    اصطلاح مودیان مالیاتی به تمامی اشخاصی که بایستی اظهارنامه مالیاتی ارسال کنند اطلاق می شود.
  2. اظهارنامه مالیاتی الکترونیکی چگونه تهیه و تکمیل می شود؟
    سایت سازمان امور مالیاتی که در دسترس عموم قرار دارد مراحلی برای تکمیل اظهارنامه مالیاتی تدارک دیده است و ارسال اظهارنامه مالیاتی الکترونیکی در همین سایت انجام می شود.
  3. عدم ارسال اظهارنامه مالیاتی و یا کتمان درامد اصلی چه عواقبی دارد؟
    محرومیت از بخشودگی ها و جریمه اشخاص حقوقی تا سی درصد از کل مالیات پرداختی و محرومیت از معافیت های مالیاتی و پرداخت ده درصد مالیات متعلق به اشخاص حقیقی
5/5 - (1 امتیاز)

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هجده − ده =