اخذ ایزو

اخذ ایزو


اخذ ایزو و شرایط و مراحل و مدارک آن

برای اخذ ایزو می توانید به راحتی از موسسه حقوقی پارس اقدام کنید و با اطمینان کامل مراحل مورد نیاز را پشت سر بگذارید. اخذ ایزو برای مدیران سازمان ها بسیار حائز اهمیت است.

ایزو چیست؟

ایزو مخفف کوتاه شده یک عبارت انگلیسی است و به سازمان جهانی استاندارد اشاره می کند. این سازمان در جهت یکسان سازی سطح استانداردها در تمامی کشورها فعالیت می کند و می کوشد تا بالاترین و مطلوب ترین سطح استانداردها را تعریف کند. بیش از هزاران نمونه ایزو توسط این سازمان تعریف شده اند و شرکت های مهم و مطرح در هر زمینه ای سعی می کنند گواهی نامه این سازمان را در چندین زمینه دریافت کنند. در واقع داشتن این گواهی نامه مهر تاییدی بر روند کاری شرکت هایی است که تولید یا خدمات انجام می دهند.

ایران یکی از فعال ترین کشورها در این سازمان بین المللی است که در سال های گذشته حتی موفق شد سمت ریاست چندین دبیرخانه این سازمان را به دست بیاورد. به دست اوردن ایزو کمک می کند اعتبار شرکت و مجموعه شما در سطح وسیعی گسترش پیدا کند و برگ برنده ای در رقابت با سایر رقبا باشد. امروزه دریافت گواهی نامه های داخلی هر چند که مهم و معتبر باشند اما در سطح بین المللی شناخته شده نیستند و از انجایی که در تمامی زمینه ها سمت و سوی جهانی شدن را بایستی در پیش بگیریم، در زمینه اخذ استانداردهای جهانی و به روزرسانی کیفیت های خود نیز باید بکوشیم.

انواع ایزو

گواهی نامه ایزو برای طیف وسیعی از عناوین شغلی و کسب و کارهای مختلف و حوزه های مختلف از مدیریت افراد گرفته تا صنایع مختلف و خدمات گوناگون صادر می شود وهزاران نوع دارد که نمی توان تمامی انها را نام برد، اما برخی از ایزوهای پر درخواست در ایران عبارتند از:

  • ایزو ۹۰۰۱
  • ایزو ۱۰۰۰۴
  • ایزو ۱۰۰۰۲
  • ایزو HACCP
  • ایزو ۲۷۰۰۱
  • ایزو ۱۳۴۸۵
انواع ایزو
انواع ایزو

مراحل اخذ ایزو

انتخاب نوع ایزو

در قدم اول شما بایستی به صورت دقیق مشخص کنید که قصد دریافت کدام نوع ایزو برای مجموعه خود را دارید. یک شرکت و مجموعه در چندین زمینه می تواند ایزو دریافت کند و از این نظر محدودیتی وجود ندارد. زمینه کاری خود را به صورت دقیق و شفاف مشخص کنید و همین طور گواهی نامه ایزویی دریافت کنید که در زمینه کسب و کار شما مفید باشد. مثلا موارد صنعتی در کسب و کارهایی که به بهداشت مربوط می شوند خیلی مطرح نیستند و چه بسا به دلیل بی ربط بودن و عدم تناسب اصلا موفق به اخذ ایزو نشوید.

اجرایی کردن استانداردهای مورد نظر

گام بعدی اجرایی کردن استانداردهای مورد نظرتان در مجموعه و محیط کار شما است. پس از انتخاب نوع ایزو بایستی انتظارات ان نوع از ایزو را براورده کنید و برای این امر بایستی مفاد اصلی ایزوی مورد نظر را مطالعه کنید تا به شناخت دقیق تمام ابعاد ان ایزو برسید. برای مثال ممکن است یکی از بندهای اصلی ایزو در زمینه های بهداشتی استفاده از نوع خاصی از الکل یا مواد شوینده برای نظافت باشد که در این صورت شما برای مجموعه خود بایستی از همان نوع شوینده استفاده کنید تا به این ترتیب ایزو را اجرا کرده باشید.

هر شرکت و سازمانی در هر حوزه ای که باشد استانداردهای ایزو مدیریت کیفیت را دارا باشد. پس از ارزیابی استاندار های لازم می توان مرحله بعد را شروع کرد.

شناسایی مرجع صدور

مرحله سوم، شناسایی مرجع صدور است. برای تفهیم و درک بهتر این مرحله لازم است با دو اصطلاح CB و AB به صورت مختصر اشنا شوید. CB به مرجع صدور گواهی ایزو اطلاق می شود که تحت نظارت مجموعه های بزرگتر، یعنیAB  فعالیت می کند. شما باید یک CB معتبر را شناسایی کنید تا برای شما گواهی نامه ایزو صادر کند. برای این امر می توانید از طریق وزارت سمت اقدام کنید و شماره شناسایی پروانه این مرجع را از طریق این وزارت اعتبارسنجی کنید. پس از طی این پروسه بایستی با مرجع معتبری که شناسایی کرده اید قرارداد ببندید تا برای شما ایزو را به دو شکل کاغذی و الکترونیکی صادر کند.

ممیزی داخلی

قدم چهارم ممیزی داخلی است. بایستی تیمی را تشکیل بدهید تا بتواند استانداردهای موردنظرتان را در مجموعه ای که دارید انطباق بدهد و بر اجرای درست این استانداردها نظارت کند. این تیم در واقع بایستی متشکل از مجموعه کارشناسان خبره ای باشد که قبلا موفق به اخذ ایزو شده اند و یا از عملکرد حرفه ای انها مطمئن باشید.

سرانجام بعد از طی این مراحل زمان ممیزی اصلی فرا می رسد و یک یا چند بازرس و کارشناس از سوی مرجع صدور گواهی نامه ایزو به مجموعه شما مراجعه می کنند تا بر اجرای استانداردها نظارت کنند. بعد از بررسی این اشخاص مرجع اصلی تصمیم می گیرد که برای شما گواهی نامه ایزو صادر کند یا خیر. در صورت موفقیت و اجرای صحیح تمام مراحل این مرجع ایزو را ثبت و صادر خواهد کرد وگرنه شما باید اصلاحات انجام بدهید. همین طور این پایان کار نیست و ممیزی مراقبتی به صورت دائمی بر عملکرد شما نظارت خواهد کرد تا تصمیم بگیرد ایزوی شما را تمدید یا باطل کند.

مراحل اخذ ایزو
مراحل اخذ ایزو

هزینه اخذ ایزو

با توجه به اینکه قصد اخذ ایزو در کدام زمینه را دارید، هزینه های دریافت ایزو مشخص می شود و نمی توان برای دریافت تمامی انواع ایزو یک نسخه پیچید. هزینه مراجع صدور گواهی نامه های ایزو و پیاده سازی ایزوها و تشکیل تیم های ممیزی متفاوت است و برای تخمین هزینه نهایی بایستی تمامی این هزینه ها را محاسبه کرد تا در نهایت موفق به اخذ ایزو شویم. نکته مهم در این زمینه این است که برخی از مراحل اخذ ایزو در انواع خاصی از این گواهی نامه غیر ضروری است و انجام انها الزامی نیست که بایستی با یک مشاور خبره در این زمینه مشورت کنیم تا این هزینه های غیر الزامی را شناسایی کنیم.

سوالات متداول

اخذ ایزو چقدر زمان می برد؟
معمولا اخذ ایزو تا ۶ ماه زمان می برد و مشخص کردن دقیق این زمان بستگی به نوع ایزو دارد.

گواهی نامه ایزو چند سال اعتبار دارد؟
مدت زمان اعتبار گواهینامه ایزو سه سال است.

شرایط اخذ گواهینامه ایزو

  • سازمان وجود خارجی داشته باشد.
  • جواز یا پروانه داشته باشد.
  • شرکت راه اندازی شده باشد.

مدارک لازم برای اخذ گواهینامه ایزو

  1. مدرک فنی و تخصصی
  2. مدرک حقوقی و حاکمیتی

سخن پایانی

اخذ ایزو فوت کوزه گری های بسیاری دارد که حتی افرادی که موفق به اخذ این گواهی نامه شده اند نیز از این فوت و فن ها سر در نمی اورند. به همین دلیل اگر قصد اخذ ایزو برای مجموعه خود را دارید با کارشناسان و مشاوران خبره ثبت پارس در این زمینه مشورت کنید تا از تجربه های ارزشمند ما برخوردار شوید و با پشتیبانی قوی که از اطلاعات و دانش بالایی برخوردار است برای اخذ ایزو اقدام کنید. موفقیت شما برای اخذ ایزو در صورتی که همراهی ما را داشته باشید قطعی و بلاشک است.

5/5 - (2 امتیاز)

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

15 + 15 =