رتبه بندی شرکت ها
رتبه بندی شرکت ها
برای آگاهی بهتر در خصوص رتبه بندی شرکت ها باید اطلاعات کاملی را در خصوص مسائلی چون : شرایط دریافت رتبه ، رتبه بندی و اخذ رتبه پیمانکاران ، مرحله های دریافت رتبه را داشته باشید. برای انجام رتبه بندی شرکت ها باید در نظر داشت که شرکت ها و موسسات از نظر سازمان استاندارد به دو دسته پیمانی و مشاوره ای تقسیم می شوند و آنها با این نام ها شناخته و مجزا می شوند.
شرکت های پیمانی می تواند رتبه ای بین ۵ تا ۱ را دریافت نمایند این در صورتی است که شرکت های مشاوره ای رتبه ای بین ۱ تا ۳ را می توانند داشته باشند.یکی از شرایط برای رتبه بندی شرکت ها ی پیمانی نیروس مهندسی می باشد که از معیارهای اصلی رتبه بندی شرکت ها می باشند.این در حالی می باشد که در رتبه بندی شرکت ها ی مشاوره ای علامه بر نیروی مهندسین مشاور داشتن امکاونات نرم افزاری هم اهمیت بالایی را دارد.
ازجمله دیگر نکات مورد اهمیت که در رتبه بندی شرکت ها در نظر گرفته می شود توجه به رویدادهای مالی ۱۵ سال اخیر شرکتها و اظهارنامه های مالیاتی آنها می باشد.معاوتن فنی و عمران استاندارد شرکت ها را در دو دسته بندی مشاوره و پیمانکاری قرار داده است که باز هم شرکتهای پیمانکاری دارای رتبه ای بین ۱ تا ۵ می باشند که ۵ کمترین رتبه یا گرید و ۱ بالاترین رتبه در بین شرکت های پیمانکاری می باشد.اما در شرکتها ی مشاورهای رتبه بین ۱ تا۳ می باشد که باز در اینجا هم ۳ کترین رتبه و ۱ بالاترین رتبه می باشد.نکاتی که در بالا و پایین رفتن این رتبه در شرکت های پیمانکاری مهم است حضور نیروها و مهندسین در بین هیئت مدیره می باشد و در شرکتهای مشاوره ای علاوه بر مهندسین امکانات فنی و نرم افزاری نیز بسیار مهم بوده و مورد ارزیابی قرار می گیرد.
برای بالا رفتن رتبه از ۵ به ۱ در شرکت های از نوع پیمانکاری مبلغ ریالی پروژه های انجام شده در ۱۵ سال گذشته توسط شرکت و نیروی مهندسی و فنی نیز مورد بررسی قرار می گیرد و اگر شرکت بتواند در بررسی این شرایط که گفته شده است امتیاز مثیت بگیرد می تواند افزایش رتبه از ۵ به بالا را دریافت نماید و ارتقا رتبه داشته باشد.در شرکت های مشاوره ای نیز بررسی رویدادهای مالی ۱۵ ساله و تعداد نیروهای مهندسین و امکانات نرم افزاری آنها برای افزایش رتبه بندی شرکت ها ی مشاوره ای مورد بررسی قرار می گیرد.
الزامات و شرایط دریافت و اخذ گرید :
برای داشتن رتبه اولین مرحله ی و نیاز های آن ثبت شرکت می باشد که برای آن حداقل مدرک تحصیلی بیش از نصف از نصف اعضای کل هیئت مدیره می باید کارشناسی (لیسانس) باشد.علاوه بر شرط بالا دو شرط دیگر الزامی می باشد که عبارتست از: استفاده از مهندسی با سابقه ۷ ساله و سابقه بیمه و زمینه کاری مرتبط که بهتر است سابقه بیمه قبلی آن در شرکت گرید دار رد شده باشدو دوم استفاده از دو مهندس با سابقه بیمه مرتبط سه ساله.اگز شرکت دو مهندس با سابقه بیمه مرتبط در هیئت مدیره داشته باشد قادر به این است که در دو شاخه مختلف اقدام به اخذ رتبه بنماید.
شرایط دریافت گرید ۵ پیمانکاری :
۱- می بایست یک شرکت ثبت شده داشته باشیم.
۲- حداقل دو سوم اعضا هیئت مدیره باید لیسانس فنی باشند.
۳- دو حالت گفته شده در پاراگراف قبل در هیئت مدیره برقرار باشد.
۴- انجام کلیه فرآیندها در مدیت زمان ۲ تا ۳ ماهه.
مدارک مورد نیاز اخذ رتبه ۵ پیمانکاران :
۱- کلیه مدارک ثبتی شرکت
۲- کپی کارت ملی و شناسنامه و پایان خدمت و عکس از همه شرکا
۳- گواهی سابقه بیمه مهندسین
رتبه بندی پیمانکاران چیست ؟
رتبه بندی شرکت ها ی پیمانکاری ، در واقع همان بررسی میزان توانایی شرکت ( براساس نفرات و سوابق آنها ، تجربه کاری و توان مالی ) می باشد .این بررسی براساس ضوابط و آیین نامه هایی که توسط معاونت راهبردی نهاد ریاست جمهوری مصوب می شود انجام می گیرد .
رتبه بندی شرکت ها در یازده رشته معرفی شده و در پایه های (۱،۲،۳،۴،۵) انجام می گیرد که پایه ۵ کمترین و ۱ بیشترین پایه است . جهت کسب رتبه بندی پایه ۵ شرکت می بایست امتیاز نفرات را که برای رشته ( رشته های) درخواستی به صورت مجزا داشته باشد که محاسبه این امتیاز براساس مدرک تحصیلی و سابقه اعضای هیات مدیره انجام می گیرد .
جهت کسب پایه چهار (۱،۲،۳،۴) شرکت می بایست امتیاز نفرات و سقف تجربه کاری تعیین شده برای هر رشته و پایه و سقف توان مالی تعیین شده برای هر رشته و پایه را به صورت مجزا داشته باشد .اخذ رتبه در کرج،اخذ رتبه در تهران
توضیحات بیشتر به تفصیل در فرم های پیوستی و ضوابط و آیین نامه های ارائه شده آمده است .
رشته های مختلف پیمانکاری در آیین نامه
رشته های مختلف از نطر معاونت راهبردی نهاد ریاست جمهوری شرکتها :
۱٫ ساختمان (ثبت شرکت های ساختمانی)
۲٫ راه و ترابری(ثبت شرکت های راه و ترابری)
۳٫ صنعت و معدن (ثبت شرکت های صنعت و معدن)
۴٫ تاسیسات و تجهیزات(ثبت شرکت های تاسیسات و تجهیزات)
۵٫ کشاورزی(ثبت شرکت های کشاورزی)
۶٫ آب(ثبت شرکت های آب)
۷٫ مرمت آثار باستانی(ثبت شرکت های مرمت و باستانی)
۸٫ کاوش های زمینی(ثبت شرکت های کاوش های زمینی)
۹٫ ارتباطات(ثبت شرکت های مخابراتی)
۱۰٫ نفت و گاز(ثبت شرکت های نفت و گاز)
۱۱٫ نیرو (ثبت شرکت های برق)
رتبه بندی شرکت
متقاضی پس از مطالعه کلیه آیین نامه های مصوب معاونت راهبردی، می بایست باتوجه به شرایط شرکت اقدام به دریافت پایه و رشته مورد نظر نماید.
در ابتدا باتوجه به فهرست مدارک الصاقی در سایت ساجات (همچنین ضمیمه در همین صفحه)، مدارک مورد درخواست را آماده کرده و در سایت ساجات شروع به ثبت نام می نماید . این مرحله شامل ۲ قسمت (ثبت نام اولیه و ثبت نام مرحله دوم) می باشد. در مرحله اول شناسه و گذر واژه اول دریافت شده و ثبت نام ابتدایی (ورود اطلاعات اولیه شرکت) انجام می شود و در مرحله دوم پس از تایید معاونت راهبردی و دریافت شناسه و گذر واژه دوم، کلیه اطلاعات شرکت باتوجه به رشته و پایه درخواستی بر روی سایت قرار گرفته و کلیه مدارک در محلهای مربوطه و تعریف شده الصاق می گردد . در نهایت پس از ورود و الصاق اطلاعات و مدارک بطور کامل پرونده جهت بررسی به سازمان مربوطه ارسال می گردد . سازمان مربوطه پس از بررسی پرونده (این بخش ممکن است طی چندین مرحله انجام پذیرد)، و تأیید آن پرونده الکترونیکی شرکت را به استانداری ارسال کرده و کلیه مدارک بطور فیزیکی توسط استانداری دریافت شده و نسبت به صدور کارتکس شرکت اقدام مینمایند .
جهت اخذ رتبه و رتبه بندی شرکت ها ثبت شرکت و برند با ما تماس بگیرید
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.