رتبه بندی شرکتهای انفورماتیک
معمولا شرکت ها و موسسات انفورماتیکی به شرکت هایی گفته می شود که در اداره ثبت شرکت ها و موسسات غیر تجاری به ثبت قانونی رسیده باشند و موضوع فعالیت آنها در مدارک ثبتی در زمینه انفورماتیک باشد.
این گونه شرکت ها همانند بقیه شرکت ها نیز برای عقد قراردادهای دولتی و تایید صلاحیت نیاز به گواهینامه رتبه بندی و اخذ گرید دارند که رتبه بندی شرکتهای انفورماتیک از طریق شورای عالی انفورماتیک کشور یا معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور برای شرکت های انفورماتیک صادر می گردد. شرکتهای انفورماتیکی از سال ۱۳۶۹ مشمول اخذ رتبه بندی گردیده اند. در ابتدای کار معیار رتبه بندی براساس نیروی انسانی متخصص، رشتههای تحصیلی و تجربه کار با کامپیوتر انجام می گردید. در حال حاضر رتبه بندی شرکتهای انفورماتیکی بر اساس آیین نامه جدیده مصوب شورای عالی انفورماتیک کشور در دیماه سال ۸۴ صورت می پذیرد. در ارزیابی و بررسی رتبه بندی شرکتهای انفورماتیک ملاک های نیروی انسانی، درآمد و پارامتر رضایت مشتری به عنوان ضریب کاهنده امتیاز تاثیر گذار هستند. رتبه بندی شرکت های انفورماتیک و اخذ گرید شرکتهای انفورماتیکی به صورت گرید ۱ تا ۷ بوده که در آن رتبه ۷ پایین ترین و رتبه ۱ بالاترین درجه را دارا می باشد. شرکت هایی که تازه تاسیس شده اند و یا شرکت هایی که اظهارنامه مالیاتی نداشته باشند در صورتی که واجد شرایط لازم باشند می توانند در حداکثر دو رشته رتبه ۷ را اخذ نمایند. گواهی رتبه بندی شرکتهای انفورماتیک به مدت یک سال شمسی اعتبار دارد و پس از آن با ارائه مدارک و اظهارنامه مالیاتی جدید، شرکت ها می توانند امتیاز بیشتری بدست آورده و رتبه بالاتری را در صورت تایید صلاحیت رتبه بندی شرکتهای انفورماتیک دریافت نمایند.
توضیح موکد: آنچه که شرکتهای انفورماتیکی را ملزم به اخذ رتبه بندی شرکتهای انفورماتیک میکند، این است که این رتبهبندی در احراز صلاحیت شرکتها برای تمامی پروژههای کامپیوتری در سراسر کشور الزامآور تلقی می گردد. از این روی کلیه شرکتها حتی اگر علاقهای به ارائه اطلاعات مربوط به خود و رتبه بندی شرکتهای انفورماتیک نداشته باشند ناگزیر به اخذ رتبه بندی شرکتهای انفورماتیک از سوی شورایعالی انفورماتیک هستند.
رتبه بندی شرکتهای انفورماتیک در واقع یک طبقهبندی کمی و کیفی در عرصه فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور میباشد. در این رتبهبندی تخصصهای شرکتهای انفورماتیکی مشخص میشود که این امر به نوبه خود مجوز حضور شرکتها در مناقصههای دولتی صادر میگردد. چرا که بر اساس ضوابط جدید تنها شرکتهایی مجاز به انعقاد قرارداد همکاری با سازمانهای دولتی میباشند که در لیست رتبهبندی شورای عالی انفورماتیک قرار گرفته باشند.
رتبه بندی شرکتهای انفورماتیک
اصولا رتبه بندی شرکتهای انفورماتیک در زیر شاخه زیر قابل حصول است:
- ۱- ارائه خدمات و پشتیبانی سختافزاری
۲- تولید، ساخت و ارائه رایانهها
۳- تولید و ارائه دستگاههای جانبی مربوط به آنها
۴- تولید و ساخت و ارائه قطعات و ملزومات ضروری و غیر ضروری
۵- تولید کردن و پشتیبانی نرمافزارهای سفارشات مشتریان
۶- ارائه و پشتیبانی بستههای نرمافزاری و نرم افزارهای حامل محتوا
۷- ارائه و پشتیبانی نرمافزارهای پایه، سیستم و ابزارها
۸- خدمات شبکههای اطلاع رسانی Providers
۹- شبکه دادههای رایانه ای و مخابراتی
۱۰- امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات
۱۱- مشاوره و نظارت بر اجرای طرحهای انفورماتیکی
۱۲- آموزش و پژوهش
۱۳- خدمات پشتیبانی
۱۴- سیستمهای ویژه
۱۵- سیستم های اتوماسیون صنعتی
اصولا برای اخذ گرید و یا اخذ رتبه انفورماتیک مدارک تحصیلی مدیر عامل و کارشناسان مورد بررسی قرار می گیرد که مدیر عامل می بایست در یکی از رشته های مربوط به علوم کامپیوتر و مهندسی کامپیوتر سخت افزار و نرم افزار و کلیه گرایش ها ، مهندسی فناوری اطلاعات، مهندسی برق، مهندسی مکانیک، مهندسی عمران، مهندسی شیمی، مهندسی صنایع، ریاضی، فیزیک و آمار دارای حداقل مدرک کارشناسی معتبر از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و یا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی باشد و به طور تمام وقت در شرکت حضور داشته باشد که مهم ترین ملاک تمام وقت بودن ارائه فهرست بیمه تامین اجتماعی شرکت است.
اما در صورتی که مدیر عامل مدرک تحصیلی دیپلم یا فوق دیپلم داشته باشد با ارائه سابقه کار تخصصی در زمینه انفورماتیک و عضویت در هیئت مدیره یا مدیرعاملی شرکت های دارای گواهی رتبه بندی انفورماتیک می تواند نسبت به دریافت رتبه اقدام نماید. همچنین شرکت مذکور می بایست حداقل دارای دو کارشناس تمام وقت با ارائه سه فهرست بیمه متوالی و با حداقل مدرک کارشناسی در رشته های فوق باشد.
پارامتر نیروی انسانی در اخذ گرید انفورماتیک :
در پارامتر نیروی انسانی میزان حقوق دریافتی و دستمزد اظهار شده در جداول مربوط به حقوق و دستمزد اظهارنامه مالیاتی مورد ارزیابی قرار می گیرد. در صورتی که شرکت دارای اظهارنامه مالیاتی نباشد، میزان حقوق و دستمزد مندرج در فهرست بیمه بررسی می شود. این پارامتر در محاسبه امتیاز کل سهم ۷۰ درصدی دارد.
پارامتر درآمد در رتبه بندی شرکتهای انفورماتیک :
در محاسبه این پارامتر در رتبه بندی، میزان درآمد مشمول مالیات کلیه معافیت های مالیاتی مندرج در اظهارنامه مالیاتی و برگ مالیات قطعی شرکت ها ملاک اصلی است که در واقع میانگین دو سال آخر مالی فعالیت شرکت در نظر گرفته می شود. این پارامتر در محاسبه امتیاز کل سهم ۳۰ درصدی دارد.
ضریب کاهنده رضایت مشتری:
هر حکمی علیه شرکت که از سوی دادگاه های صالحه در قوه قضاییه و نظام صنفی رایانه ای صادر شده باشد، در اولین سال اقدام به رتبه بندی، موثر واقع می شود و تاثیر آن به مدت ۴ سال پس از صدور حکم باقی خواهد ماند.
آخرین تغییرات رتبهبندی شورایعالی انفورماتیک :
باید بدانید که اگر برای حضور در مناقصهها و معاملات دولتی نیاز به داشتن رتبه از شورایعالی انفورماتیک نبود، هیچ شرکتی تا به این اندازه زحمت نمیکشید تا در رتبه بندی شرکتهای انفورماتیک این شورا شرکت کند که در واقع این اعتقاد بسیاری از شرکتهای کامپیوتری نسبت به رتبه بندی شرکتهای انفورماتیک این شورا است. رتبهبندی در واقع امریست که شرکتها به اجبار برای حضور در مناقصات و عقد قراردادهای دولتی باید دریافت کنند . شورای عالی انفورماتیک که زمانی قویترین و مهمترین مرجع تصمیمگیری در عرصه انفورماتیک و آی تی به شمار میآمد حالا صرفا با اتکا به سیستم امتیازدهی و رتبهبندی توانسته حضور کمرنگ خود در این عرصه را حفظ کند.هر چند در این میان بسیاری از متخصصین معتقدند عملا امروزه سازمانهای دولتی برای خرید محصول یا خدمات از بخش خصوصی توجهی به رتبه شرکتها ندارند و صرفا داشتن آن را مانند یکی از دهها موارد قانونی و در عین حال غیرضروری میدانند که برای انجام روال قانونی یک مناقصه یا مزایده باید رعایت شود
مراحل درخواست رتبه بندی شرکتهای انفورماتیک
۱-درخواست نام کاربری و پسوورد: مراجعه به سایت ساجات به نشانی www.sajat.mporg.ir و ثبت نام در آن برای دریافت ” شناسه کاربری و گذر واژه از سیستم” * تکمیل فیلدهای اطلاعاتی لازم.
۲– تشکیل پرونده الکترونیکی :تکمیل فرمهای اطلاعاتی (شامل: اطلاعات عمومی، سهامداران و هیات مدیره و پرسنل، خود اظهاری و پرسشنامه ومجوزهای تولید و قراردادها) و بارگذاری آنهاطبق راهنمای مندرج در سایت.لطفا همزمان با ارجاع پرونده الکترونیکی به دبیرخانه شورا نسبت به ارسال مدارک فیزیکی به آدرس دبیرخانه .
فهرست مدارک رتبه بندی شرکتهای انفورماتیک
۱- اسکن روزنامه رسمی شرکت و آخرین روزنامه رسمی تغییرات شرکت در صورت وجود در هر قسمتی.
۲- اسکن مدرک تحصیلی ، کارت ملی ، صفحه اول شناسنامه ، تصویر پشت و رو ، برای آقایان کارت پایان خدمت مدیرعامل ،یک قطعه عکس که توسط مدیر عامل برابر اصل شده باشد و ممهور به مهر شرکت .
۳- اسکن سه لیست بیمه اخیر شرکت،شامل دو کارشناس +مدیر عامل
۹- فیشهای پرداختی سه لیست اخیر بیمه مذکورکه دو کارشناس و مدیر عامل در آن درج شده باشد.
اظهار نامه مالیاتی آخرین سال مالی ،به شرح صفحات زیر:
۱-فایل اسکن شده اظهارنامه مالیاتی سال۱۳۹۱ صفحات ۱٫۲٫۵٫۱۰٫۱۳ که شامل : صفحه ۲(بخش -ب محاسبه مالیات) یاینداخذ گواهی رتبه بندی و احرازصلاحیت صفحه ۵ (جدول۶) بر حسب آنکه کدام یک تکمیل شده و بزرگتر باشد و برای محاسبه حقوق و دستمزد ،جمع کل ارقام مربوط به حقوق و دستمزد مندرج در صفحات ۱۰ (صورت سود و زیان) و ۱۳ (جداول شماره ۲۰٫۲۱) (برای شرکتهایی که اظهارنامه مالیاتی ۹۱ را وارد نموده اند)
اظهار نامه مالیاتی برای سال ۹۰
۱- فایل اسکن شده صفحه ۱ و ۴ و۶ و۹ که شامل در آمد مشمول مالیات و حقوق و دستمزد می شود سال ۱۳۹۰
برای سال ۱۳۹۱
۲- فایل اسکن شده برگ قطعی عملکرد یا صفحات ۱٫۴ اظهارنامه مالیاتی سال ۹۰(برای شرکتهایی که اظهارنامه مالیاتی ۹۱ را وارد نموده اند)
برای سال ۱۳۹۰
۲-فایل اسکن شده برگ قطعی عملکرد یا صفحه ۱ و ۳ اظهارنامه مالیاتی سال ۸۹
۳-در قسمت پرسشنامه (بیمه سال۱۳۹۰)زمانی در حالت بلی قرار دهید که اظهارنامه مالیاتی سال ۹۰ را دارا نباشید.
۴-فایل اسکن شده تعهد نامه رعایت قوانین که در سربرگ شرکت تایپ شده باشد و به امضا صاحبان امضا وممهور به مهر شرکت باشد
۴- ارجاع پرونده الکترونیکی تکمیل شده به کارتابل الکترونیکی دبیرخانه شورای عالی انفورماتیک کشور
۵- ارسال فیزیکی مدارک مورد نیاز به دبیرخانه شورای عالی انفورماتیک کشور
مدارک فیزیکی مورد نیاز رتبه بندی انفورماتیک :
۱-تصویر اظهارنامه مالیاتی سال ۱۳۹۱ طبق صفحاتی که در سیستم بارگذاری نموده اند.تصویر اظهارنامه مالیاتی سال ۱۳۹۰ طبق صفحاتی که در سیستم بارگذاری نموده اند .
۲-تصویربرگ قطعی عملکرد مالیات سال ۳۹۰ یاصفحه ۱و۳ اظهار نامه مالیاتی سال۹۰ .تصویربرگ قطعی عملکرد مالیات سال ۸۹ یا صفحه ۱و۳ اظهار نامه مالیاتی سال ۸۹ .
۳- تصویر لیستهای بیمه ۱۲ ماه سال .. ۱۳
۴- تعهدنامه رعایت قوانین مندرج در سر برگ شرکت به همراه مهر و امضای مدیر عامل
۵- نامه درخواست مندرج در سر برگ شرکت به همراه مهر و امضای مدیر عامل
۶-تعهدنامه برای ارائه روزنامه رسمی اصلاح موضوع فعالیت شرکت )برای شرکتهایی که با نظر دبیرخانه شورا موضوع فعالیت خود را میباید تغییر دهند و صورتجلسه اصلاح موضوع فعالیت شرکت و رسید اداره ثبت شرکتها
۷-تعهدنامه برای ارائه لیستهای بیمه ماههای بعد )برای شرکتهای جدید التأسیس و شرکتهایی که کارشناس جدید دارند یا کارشناس را تغییر داده اند)
۸- برچسب آدرس حاوی نام و نشانی و کد پستی ۱۰ رقمی شرکت
۹- تصویر آخرین اساسنامه شرکت
مدارک را به نشانی (تهران – میدان بهارستان- خیابان دانش سرا-معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور – ساختمان شماره ۵- دبیرخانه شورای عالی انفورماتیک کشور) ارسال فرمایید.
کد پستی:۱۱۴۹۹۴۳۱۴۱
۶– پیگیری و رفع نواقص پرونده
مراجعه به کارتابل الکترونیکی شرکت با استفاده از نام کاربری وگذرواژه
مراجعه به بخش “تارخچه تقاضا” و رفع نواقص پرونده طبق موارد ذکر شده در پرونده الکترونیکی شرکت.
لطفا با مراجعه به تاریخچه تقاضا ، مراحل کاری خود را پیگیری نمایید و در صورت مشاهده صدور گواهی نامه با مراجعه به سایت http://sajar.mporg.ir/ اطلاعات گواهی خود را مشاهده نمایید
۷– دریافت گواهی رتبهبندی انفورماتیک
پس از انجام کامل و دقیق مراحل فوق، گواهی رتبهبندی شرکت صادر و
به آدرس شرکت ،( پست) خواهد شد.
جهت مشاوره اخذ رتبه و رتبه بندی شرکت ها ثبت شرکت و برند با ما تماس بگیرید
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.